ads

Saturday, November 15, 2014

Bitter strid - slå konkurs mekling




Aktiv Eiendomsmegling mener tidligere franchisetager Ringså & Kohmann skylder dem husleie og avgifter for rundt 200 000 kroner. 

Konfliktene mellom Aktiv og tidligere franschisetagere fortsetter med uforminsket styrke, skriver Finansavisen.

Denne gangen forsøker kjeden å slå Ringså & Kohmann konkurs.

Ringså & Kohmann ledet kontoret på Nordstrand/Holtet i Oslo. I sommer brøt de ut før kontrakten var løpt ut, og gikk inn i den nyetablerte kjeden Proaktiv Eiendomsmegling.

Ifølge administrerende direktør Finn Rogne-Hansen hadde Ringså & Kohmann unnlatt å betale for seg en periode før de gikk ut av kjeden.

- Det kommer ikke penger, dessverre. De skylder oss både husleie og franchiseavgift, sier Rogne-Hansen til Finansavisen. Han mener selskapet er insolvent.

- Hvor stort er kravet?

- I overkant av 200 000 kroner. Dette beløpet er uomtvistet, sier han.

Samtidig som konkursbegjæringen skal behandles i Oslo bygfogdembete pågår også en annen feide mellom de to partene.

Som Finansavisen skrev i sommer, har Aktiv gått til søksmål mot Ringså & Kohmann, fordi de brøt ut av kjeden i overkant av ett år før tiden.

Aktiv mener de har krav på erstatning for urettmessig oppsigelse, mens Ringså & Kohmann mener avtalen er ugyldig. Saken skal gå i Oslo tingrett fra 18. til 21. november.

- Tappet

I en epost til Finansavien skriver styreleder Harald Kohmann at selskapet har måttet bruke alle midlene sine til rettssaken.

- Det var ikke mulig å drive selskapet etter at Aktiv gjorde store endringer i konseptet. Vi har fra første dag vi informerte om vår oppsigelse ønsket en ryddig og stillferdig avslutning. I stedet har selskapet blitt tappet for ressurser gjennom den kommende rettssaken, skriver han.

 

No comments:

Post a Comment