ads

Wednesday, June 11, 2014

Her vil du legge til 25 000 tonn asfalt




- Hektisk, krevende og spennende, sier prosjektleder Tony Helles i Stangeland Maskin AS.

I løpet av åtte døgn skal hovedentreprenør Stangeland Maskin AS reasfaltere hovedrullebanen ved Stavanger lufthavn Sola. Det betyr mellom 50 og 70 arbeidere på hvert skift.
- Vi jobber 24 timer i døgnet. Asfalteringsarbeidet skal være gjort i løpet av åtte døgn, sier prosjektleder Helles.

God planlegging

For to uker siden reasfalterte Stangeland Maskin deler av øst-vest-banen ved flyplassen. Nå er det selve hovedbanen, nord-sør-banen, som står for tur.
- Totalt snakker vi om 230.000 kvadratmeter. Bare på hovedrullebanen går det nok med 25.000 tonn asfalt. Mellom 15 og 20 lastebiler kjører asfalt til flyplassen kontinuerlig. Her har vi tre asfaltutleggere og en rekke annet utstyr, sier Helles.
Han har brukt god tid på å planlegge arbeidet.
- Ikke minst fordi dette skal gjøres så raskt har det vært viktig med god planlegging. En forsinkelse på bare én time kan føre til store utfordringer. Her er det lite rom for avvik, sier prosjektlederen.

Trafikk som normalt

Mens Stangeland Maskin AS jobber på hovedrullebanen, letter og lander flyene på øst-vest-banen.
- Dersom en krisesituasjon skulle oppstå, som for eksempel en nødlanding, har vi fått beskjed om å evakuere hovedrullebanen, sier Helles.
Før selve reasfalteringsarbeidet startet tirsdag 10. juni, ble det skiftet ut lys og kummer ved hovedrullebanen.
- Dette arbeidet ble gjort på kveld- og nattetid. Etter hvert skift ble rullebanen rengjort og åpnet for flytrafikk. Nå er imidlertid rullebanen stengt slik at vi kan jobbe uten stopp i åtte døgn, sier prosjektlederen.
 
 

No comments:

Post a Comment